Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih


UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Jumaat, 16 Januari 2009

HUSAM BIDAS EZAM!!- malaysiakiniCabaran Ezam itu sekaligus membuka episod baru perang Ezam dengan pemimpin PAS itu selepas perangnya dengan Anwar sejak beliau keluar Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan sertai UMNO.

Teruskan dengan temuramah sya~reformis dengan Dato Husam.Pada 16/01/2009..jam 11.30 pagi.di Losong Masjid K. Terengganu.


TUDUHAN dari Ezam :

Saya cabar Husam datang Kuala Terengganu jawab tuduhan kata saya masuk UMNO kerana nak cari makan. Di ada dua malam atau dua hari ( dari Rabu malam) jawab cabaran saya- Ezam

Jawapan Dato Husam :
Saya dah ada disini!!Saya bukan tuduh,saya cuma kata biasanya orang yang masuk UMNO ni carik makan la.Dulu dia berjuang menentang RASUAH dan PENYELEWENGAN tapi kita tak lagi dengar dia bersuara menentang RASUAH dan MENYELEWENG.

TUDUHAN dari Ezam :
Ezam yang mengakui berkawan baik dengan Husam berkata, beliau bertemu pemimpin PAS itu selepas buat keputusan keluar dari PKR tidak lama dulu malah orang pertama yang dimaklumkan secara peribadi mengenai perkara itu.

Jawapan Dato Husam :

Memang la dia nak cuba guna alasan untuk masuk,saya nak cakap apa dia memang nak MASUK!Kita sebagai Pejuang tak boleh bersangkut dengan orang,esok-esok TUHAN akan tanya kita sendiri..Bukan tanya orang tu orang ni,semata-mata keputusan dibuat bedasarkan diri dia sendiri,makna TUHAN akan tanya tu sorang-sorang.

TUDUHAN Ezam :

" Pada malam ini, saya nak bagi tahu, dengan lafaz ' Wallahi, Wabillahi, Watallahi' saya beritahu Husam bahawa saya nak tinggalkan Anwar kerana ada beberapa perkara yang dilakukan oleh Anwar secara peribadi dan politik yang saya tak boleh terima sebagai orang Islam.

Sya bertanya : Ezam telah bersumpah apakah Dato juga akan bersumpah ?

Jawapan Dato Husam : Orang yang bersumpah ini merupakan orang yang tak ada keyakinan diri.Dia tak percaya apa yang dia kata tu betul atau tak.Kalau dia yakin apa yang dia katakan itu benar maka TAK PERLU sesiapa bersumpah.

TUDUHAN
Ezam :

Menurut Ezam, sebagai kawan dan pemimpin PAS yang dihormati, beliau bertemu Husam untuk memberitahu keputusannya keluar Keadilan.

"Nak tahu apa jawapannya?, Saya cabar dia nafikan. Anwar saya tak mahu cabar dia, kerana saya tahu, mana dia mahu. Tapi saya cabar Husam nafikan…nak tahu apa jawapannya, Husam kata " kita pun tahu ( perangai Anwar) tapi sebab politik, kita nak pakai dia, kita nak tunggang dia," katanya.

Jawapan Dato Husam :

Bagi saya,saya lebih menghormati Dato Seri Anwar.Bagi saya Dato Seri Anwar Ibrahim lebih berprinsip dari ezam.

TUDUHAN Ezam :

Dalam ceramahnya itu beliau kemudiannya mencabar Husam menafikan kata-katanya pasal PAS nak tungang Anwar itu sebelum habis tempoh berkempen pada pilihan raya kecil parlimen Kuala Terengganu 17 Januari ini.

Katanya, kalau perkara itu tidak selesai selepas 17 Januari, beliau akan ' pusing keliling' seluruh Kelantan selepas pilihanraya kecil Kuala Terengganu untuk berdepan dengan Husam.

Jawapan Dato Husam :

Dia (Ezam) memang TOKOH yang hebat,saya tak boleh tandingi dia.Saya hanya orang biasa.

Sya bertanya :

Adakah Dato Menafikan segala Tuduhan yang dilemparkan oleh Ezam ?

Jawapan Dato Husam : Saya pun tak dengar apa yang dia cakap,tuduhan itu pun saya tak perasan.Yang dia kata saya kenal Dato Seri Anwar Ibrahim,memang saya kenal!!Saya mengenali Dato Seri kerana prisipnya dan ketokohannya dalam politik.

Secara Rumusan tiap-tiap orang ada MARUAH dia sendiri,ada integriti dia sendiri dan istikomah.Kalau dulu dia mengatakan UMNO tak bagus,sekarang dia kata bagus jadi dia hilanglah integriti dia.Dulu dia kata Dato Seri Anwar Ibrahim bagus,sampai dia kena tahan ISA,pastu dia kata Dato Seri tak bagus.Macam mana dia kata dulu bagus sekarang tak bagus!Ini orang yang integritinya menurun.

Sya bertanya :

Bagaimana kalau dia ingin berdepan dengan Dato ?

Jawapan Dato Husam :

Saya harap Ezam keluar dari UMNO dan masuk semula ke dalam PAKATAN RAKYAT,Buat apa lagi duduk dalam UMNO!!!

Sekian temuramah Sya~Reformis dan Dato Husam Musa Pagi tadi.Bagi aku ini jelas apa yang cuba dimainkan oleh Ezam hanyalah untuk mencari nama dan PUBLISITI murahan sempena kempen beliau di K.TERENGGANU.

NOTE Sya~Reformis berkata : Buat Ezam tak payah susah - susah pusing satu KELANTAN nak cari Dato Husam,kalau berani pergi sahaja ke RUMAHNYA dan KEPEJABATNYA!!Jangan kerana banyak cakap tapi apa pun tak boleh pakai.Dato Husam membuka pintu untuk Ezam masuk semula ke Pakatan Rakyat...so Ezam Fikir-Fikirlah!!!Rabu, 14 Januari 2009

TOLONG SEBARKAN

PROGRAM Ceramah Solidariti Ummah Bersama Rakyat Palestin di Masjid Ar-Rahman, Sg Petani, Kedah-malaysiakini

Program Solidariti Ummah Bersama Rakyat Palestin anjuran AMK Kedah,DPP Merbok, Teras dan Yayasan Aman pada 16 Jan 2009.

Aturcara Program

Selepas solat Jumaat : Demonstrasi dan sebaran risalah di beberapa masjid utama di Sungai Petani

Malam, jam 9mlm : Ceramah Perdana,

Tayangan Video Kekejaman Israel di Tebing Gaza serta kutipan derma Tabung Palestin bertempat di Masjid Ar Rahman (Masjid Pekan) Sungai Petani, Kedah.

Penceramah:
1.Sdr Ustaz Zahir-Ketua DPP Merbok,
2.Sdr Saiful Izham Ramli-Ketua AMK Kedah
3.Cikgu Haji Azmi Abdul Hamid-Pengerusi TERAS
4.Timb Pres Persatuan Pengguna PPinang
5.wakil dari Palestin.

Mohon sebarkan dan datanglah beramai-ramai

Selasa, 13 Januari 2009

MENGAPA ADA MELARANG BOIKOT BARANGAN YAHUDI???

Oleh rozmal

"Ketika pimpinan PAS dan UMNO juga Ulama serta Sultan menyeru rakyat memboikot barangan Israel dan Amerika Syarikat, ada juga suara orang Melayu yang mengatakan kalau boikot nanti ramai yang berhenti kerja. Kenyataan begini adalah kenyataan Melayu yang berfikiran sempit dan kolot. baca lagi...

Kenyataan media Sheikh Mahdi Akef-Mursyidul Am Ikhwan Muslimin

Dengan nama Allah, selawat dan salam ke atas Rasulullah saw dan mereka yang berwala' kepadanya.

Firman Allah swt bermaksud, “Allah menetapkan, ‘Sungguh Aku akan memenangkan (agama) Aku dan Rasul-rasulKu. Sesungguhnya Allah Maha Kuat, Maha Perkasa” (Al-Mujadalah: 21).


“Sesungguhnya Kami akan memenangkan Rasul-rasul Kami dalam kehidupan di dunia dan di hari dibangkitkan saksi-saksi” (Ghafir:51).Sabda Rasulullah saw bermaksud, “Akan terus dari umatku mereka yang terang-terang atas kebenaran. Tidak akan memudharatkan mereka oleh orang-orang yang memusuhi mereka sehingga datang ketetapan Allah, sedang mereka dalam keadaan sedemikian’. Sahabat bertanya, ‘Di manakah mereka’. Rasulullah saw menjawab, ‘Mereka di Jerusalem dan di sekeliling Jerusalem (Palestin).


"Wahai pendokong Dakwah ini ! Wahai mereka yang bersiap siaga di Palestin ! Wahai mereka yang di kepung di Gaza dan di Al-Khalil (Hebron) ! read more....

Isnin, 12 Januari 2009

BILA KEZALIMAN AKAN BERHENTI DI PALESTINE???

BENARKAH ADOLF HITLER BENCI YAHUDI?
Baginda SAW pernah bersabda tidak kan berhenti peperangan ini selagi Masjid Al Aqsa berdiri..Biarkan! Biarkan!

Kerana mereka tahu SELAGI SOLAT SUBUH DI MASJID TIDAK SERAMAI SOLAT JUMAAT DI SELURUH DUNIA, MEREKA TIDAK AKAN TEWAS!!Itu saja ukurannya..tak usah cerita pasal Jihad..bangun subuh pun amat memeritkan!!!..............aku pun!!nak baca lebih lanjut masuk...


nukilan Kulupsakah

KERJASAMA BAIK DARIPADA EXCO KERAJAAN NEGERI KELANTAN


Salam sejahtera,

Berada di kelantan dengan urusan kerja serta beberapa perjumpaan termasuk antara Exco Kanan Kerajaan Negeri Kelantan YB Datuk Husam Musa bersama para bloggers amat bermakna...

Aku rasakan,memang cukup bertuah rakyat kelantan mempunyai pemimpin yang cukup berkaliber serta mempunyai visi yang jelas dengan hala tuju pentadbiran negeri (sebagai exco kerajaan negeri) serta dalam parti PAS (selaku Naib Presiden Parti)...bukan calang2 kupasan beliau mengenai beberapa soalan serta ketika wawancara antara Bloggers bersama dengan beliau di Rumah Tamu Pej Daerah & Tanah pasir Putih Kelantan...


Inilah next leader yang ada di dalam Pakatan Rakyat yang cukup sesuai untuk menjadi pemimpin bukan sahaja untuk rakyat kelantan sahaja,malahan buat rakyat Malaysia keseluruhannya...beliau juga menjawab isu mengenai urus tadbir kerajaan negeri,mengenai hudud,mengenai mendepani isu era global,ekonomi serta lain2 lagi.aku amat berpuas hati dengan jawapan,pandangan serta kupasan beliau...selepas daripada perjumpaan dengan beliau,kami makan tengah hari bersama sebelum aku ke program yang lain...


Untuk YB Husam,tabik spring 3x sama dia....

TOLONG BLOGGER INI

Aku setelah selesai mesyuarat sebentar tadi,ketika meronda dalam alam maya melihat berita atau isu2 hari ni yang terbaru...aku kesian pada blogger nih bila mana dia mencari seseorang...jadi sapa2 yang jumpa tolong hubungi dia di alamat blog di bawah...!!!


"Telah di dapati hilang dari Pejabat TKM1 mulai 16/12/08. Kelihatan di beberapa lokasi. Mohon kerjasama melaporkan dengan segera kepada kerajaan negeri Pulau Pinang"

http://chetokun.blogspot.com/2009/01/bantuan-mencari-tkm1-penang.html

Ahad, 11 Januari 2009

BUAT LAPORAN POLIS KALAU ALAHAI FITNAHSalam sejahtera,

Hari ini aku berada di kelantan...ada urusan sebelum bergerak ke K.Terengganu 14hb nanti...dalam perjalanan ke kelantan,aku di kejutkan dengan 1 panggilan yang menyatakan kenyataan dalam Malaysiakini oleh Ketua AMK baru negeri Pulau Pinang YB Yusmadi Yusof (YB YY) bahawa apa yang tertulis mengenai YB Fairus Tim Ketua Menteri Pulau Pinang adalah FITNAH serta berniat jahat...

Kalau ianya sebagai fitnah,aku ingin cabar YB Fairus buat laporan polis terhadap penulis blog alahaifairustkmpenang.blogspot.com seperti mana laporan di buat terhadap malaysia today bagi menjejaki Raja Petra dengan dakwaan kononnya memfitnah...bahkan aku juga mencabar YB YY sebagai Ketua AMK yang baru (majoriti AMK tidak mahukan dia sebagai ketua) dengan kreabiliti sebagai seorang peguam untuk membuat laporan polis demi kepentingan PKR serta rakyat pulau pinang...bahkan aku mahu YB YY sendiri menjadi peguam bela kepada YB Fairus bagi membongkarkan kebenaran atau kepalsuan dalam penulisan di dalam blog ALAHAI FAIRUS...!!!

So,aku nak ulang skali lagi...klau tidak benar bagai di dakwa dalam ALAHAI FAIRUS...aku nak hampa repot polis segera !!!...tanya Obama tang mana balai polis,mungkin dia tau...hehehe...kalau taktau balai polis tang mana,aku nak tunjuk jalan...hampa tanya pak guard kilang atau mat bangla kat kilang kayu depan rumah aku...depa tau tang mana balai polis...!!!

Kepada seluruh AMK yang membaca...ayuh lihat kreabiliti yang kononnya hebat oleh YB YY dan kecekapan penipuan TKM1 penang untuk anda saksikan wajah pemimpin retorik ini.inikah wajah yang hendak di bawa dalam kepimpinan AMK...jadi,saksikanlah sendiri kebenaran dakwaan aku...aku ulangi cabaran untuk YB Fairus serta YB Yusmadi Yusof untuk membuat laporan polis terhadap blog ALAHAI FAIRUS....LU ADA AKAL,LU PIKIR LA SENDIRI...!!!
Related Posts with Thumbnails