Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Selasa, 19 Ogos 2008

HANTU DARI BLOG UMMI...WuuoOOooo
Hantu-hantu yg tidak sesuai digunakan sebagai pengundi hantu:


Toyol


Toyol didefinisikan sebagai “hantu kanak2 bogel yg digunakan untuk mencuri. Undang2 mentakrifkan “kanak2” sebagai orang yg berusia bawah 18tahun, manakala umur yg layak mengundi pula adalah 21tahun. Oleh itu, walaupun toyol itu hantu, beliau tidak layak menjadi pengundi hantu kerana tidak cukup umur.


Orang Minyak


Orang minyak badannya diselaputi minyak. Selepas menyerahkan kad pengenalan, kertas undi yg beliau ambil akan terpalit kesan minyak yg hitam dan pekat. Secara automatic undi beliau akan menjadi undi rosak. Ia tidak membawa faesah kepada mana-mana parti (kecuali PUNDAK)


Pocong


Pocong, walaupun hantu yg cukup umur dan tidak berminyak , tidak sesuai digunakan sebagai pengundi hantu. Ini adalah kerana tubuh beliau yg dibungkus ketat tidak mengizinkan menggunakan tangan. Tanpa tangan, beliau tidak dapat memangkah kertas undi.

Hantu Jepun


Hantu jepun adalah bayangan makhluk yg berpakaian seperti tentera jepun. Selalunya beliau dikaitkan dengan tempat yg pernah dijadikan markas tentera jepun semasa jepun menawan Malaya. Tempat yg selalu disebut-sebut adalah bangunan sekolah berasrama dan pejabat kerajaan. Walaupun hantu jepun itu hantu, mereka tidak layak menjadi pengundi hantu kerana mereka Pendatang Asing Tanpa Izin...atau PATI warga Negara jepun.

Hantu galah


Hantu galah dikatakan besaiz besar dan amat tinggi sehingga kepalanya dikatakan menyapu awan. Oleh kerana pusat mengundi biasanya di sekolah, dan pintu bilik darjah hanya sekitar 7 kaki, beliau tidak dapat digunakan sebagai pengundi hantu. Ketinggian beliau tidak mengizinkan beliau masuk ke bilik mengundi.

(hang ingat dunia aje ada politik mengundi..hantu pun ada..lagi2 sekarang..ghost month)

Untuk peringatan..!!


Dah kita semua dalam suasana PRK Permatang Pauh ni..marilah kita berjaga2 dengan hantu yang paling bahaya mutakhir ini..jenis hantu ni tak tau nak masuk katogeri mana..bak kata pepatah cina..''nang bo ti nang..kui bo ti kui.. ''maksud bahasa antarabangsanya "nak kata human bukan human..nak kata ghost bukan ghost..".

jadinya janganlah anda diselubungi MISTERIIIIII......

wallahualam...jangan lupa baca ayat Kursi sebagai pendinding...

1 ulasan:

MacyKoh berkata...

Kita musti tunggu apa macam punya (mereka) mahu tipu loo..
Undi Pos=490 shj…nanti bila kila undi..undi pos=20,000 hoo..
Mereka mesti bikin manyak Road blok..kasi olang susah mau pegi undi…org nanti pusing u-turn balik rumah tarak mau pegi undi....
Itu dewan kila undi musti ada blak-out…tarak lampu…Nanti Mereka kasi tukar itu kertas undi...
kasi wang pada olang undi…
naik bas pegi undi (hantu pegi undi)…pakai orang punya ic maaa…
SEMUA KERJA HANTU BARISAN NAJIS Maaa......

Related Posts with Thumbnails