Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Sabtu, 2 Ogos 2008

Apakah Ini Kabinet Bayangan Malaysia??

Salam semua,

Aku tadi sempat melayari beberapa web news serta blog teman2,ada yang dh kena locked macam blog abang mat kita http://matsamankati.blogspot.com kesian2...macam tuh la nasib insan2 yang nak bercakap fakta serta kebenaran...dalam malaysia adalah 1 jenayah jika mahu bercakap benar.

Aku terjumpa 1 senarai kabinet menteri penuh mengenai kabinet bayangan baru dalam malaysia selepas 16 september ini...hmm,mungkin 65% ada kebenarannya...cuma aku sikit berkeyakinan jika

Tempat Timbalan Perdana Menteri II
Mungkin YB Datok Anisah Aman (Jangkaan jika bukan YB Datuk Abdul Ghafur Salleh)

Tempat Y.A.B Lim Guan Eng berkemungkinan peguam YB Fong Po Kuan (Batu Gajah)
sebab Y.A.B Lim Guan Eng sudah menjadi KM Penang

Tempat YB Zulkifli Noordin (petisyen pilihanraya kulim/bandar baharu) berkemungkinan YB Johari Abdul ( Sungai Petani)

Tempat YB Gobinh Singh akan di isi oleh Prof Jomo Sundram (di lantik senator untuk Menteri kewangan II)

atau ada kerusi menteri tambahan kerana ianya akan memantapkan pentadbiran baru dalam kerajaan rakyat yang baru...yang lain2 dalam senarai kemungkinan sama dengan dalam otak aku...Wallahualam

6 ulasan:

hantu pkr berkata...

Saya menyokong DSAI menjadi PM sekiranya perkara berikut dapat dijelaskan sejelas-jelasnya:-

Adakah DSAI memang layak sebagai peneraju negara nanti?
...............
Soalan 1:
Mengapa begitu jelas penglibatan DSAI dengan aktiviti NGO's yang dibiayai AMERIKA? Salah satunya FFF.( Adakah sifat ini yang melayakkan DSAI untuk menjadi PM di Malaysia. Mengapa beliau tidak aktif bersama NGO's negara-negara Islam lain yang jelas pegangan Islamnya seperti Iran dan tanah Arab yang lain.Ingat!!! kita memperjuangkan negara Islam, dominasi kita adalah Islam.

Ini adalah isu kriteria seorang bakal Perdana Menteri Malaysia bukan untuk melantik penghulu kampung. Salahkah rakyat mempertikaikan persoalan dia atas? Media luar negara jelas menyatakan bahawa DSAI kawan baik kepada Paul Wolfowit, Pengerusi Bank Dunia yang terlibat dengan skandal baru2 ini.(BBC hard talk-bukan kenyataan orang UMNO)
DSAI juga mengakui akan hal ini.

Semua rakyat Islam masak akan agenda Amerika/Yahudi/Israel terhadap Islam - seperti apa yang berlaku di Palestin.

Salahkah rakyat mempertikaikan persoalan ini demi memilih kriteria seorang bakal Perdana Menteri Malaysia?

Sememangnya BN telah melakukan 1000kesalahan sepanjang pemerintahannya - sememangnya juga ia perlu kepada pembetulan. Ini juga adalah kerana BN telah dan sedang memerintah negara sekarang, maka berlakulah kesilapan. Rakyat bimbang PR belum lagi memerintah sepenuhnya, tapi sudah melakukan kesilapan.Apakah kesilapan itu? Memilih DSAI sebagai PM yang kriterianya masih boleh dipertikaikan.

Dengan sifat di atas layakkah DSAI yang menjadi pembetulnya? Apakah persoalan ini boleh dipandang remeh oleh kita?

Soalan seterusnya akan menyusul..
Wassalam

aloha2 berkata...

hantu PKR...

ish...ish...ish...sakit betol kawan kita nih nak hujah fakta...aku baru dapat no IP mamat nih...aku akan check lagi siapa dia...aku cukup yakin orang nih aku kenal...tapi tak pa...dalam sibuk nih aku takmau buang masa nak cari sapa mamat bengong dari satu lokasi di utara nih...

soalan 1...
Future Foundation Fund...kenapa?apakah ingat negara amerika mcm negara kita nih?walaupun banyak dasar yang kita tak setuju mengenai perkembangan politik dunia islam...apa kena mengena pembiayaan dalam NGO dengan penglibatan Anwar sebagai pengerusi?nak bagitau dia nih yahudi...yo bro...akal ada guna la sikit...tuh skrip yang di buat oleh oleh kelompok dalam BN supaya penyokong tegar mcm kamu nih senang nk hujah dengan kami...sebab jenis macam kamu nih bengap nk jawab,jadi senang nk bagi kamu hujah iaitu FFF-Amerika-nti islam

baik lah...aku jawab sinis biar kamu tu reti sikit...nih nak tanya...masjid di amerika yang di biayai sepenuh oleh kerajaan amerika...so you punya skrip mcm mn?nak tunggu BN keluar fatwa al-umno masjid-amerika-?...u nak sebut apa?

Woo...kawan dengan paul wolfowit salah...minta abromof pelobi dari yahudi jumpa bush x salah...hat tuh namanya nak berjuang islam...kenapa tuan tak sebut apa paul sebut?'saya cukup menghormati pada anwar yang tegas meminta kerajaan amerika keluarkan semua tenteranya dari bumi iraq & afghan dengan segera'

pimpinan BN pula...dok di malaysia...amerika lahnat,yahudi,anti islam...mcm nk telan,mcm tun,khairi,menteri keris,najib & lain2...bila depan US,urut belakang beb...jangan baca info sebelah pihak sj...aku baca 2-2 pro kerajaan n pro pembangkang...tapi hujah kerajaan mcm budak sek,patut hang pun hujah mcm taik...

Woi,nih hang tau sapa penasihat ekonomi & kewangan kita sekarang nih?lepas DSAI kena pecat saja...dia ambk pnshat kewangan dari yahudi...tapi aku tak heran..sebab orang mcm hang akan kata,tu la kebijaksanaan dalam memacu ekonomi negara...

nih di atas aku akan minta hang renungkan surat Tun untuk PM israel...tapi aku akan tetap dengar jawapan dari hang...tun tuh hebat..pimpinan malaysia terlalu islam...semua tuh fitnah....tapi hujah kita dengan fakta & dokumen...bukan mcm hang yang bengong,bangang,benak tak reti nk guna akal dari segi nak tanya hanya sekadar ikut skrip yang digunakan bersebaran d taburkan dalam fitnah setiap kempin pilihanraya....

lagi 1...klau hang nak kata awat kasaq sangat aku cuma tanya hang saja..ni jawapan aku...

'ni blog aku,aku tak pernah minta hang baca...aku tak pernah hang minta sapa2 komen...aku cuma buat blog nih sebagai luahan hati aku...jadi klau hang tak suka...hang tgk kt atas sekali belah kanan ada simbol X jadi hang klik pi baca blog orang lain...hehehe,buat semak sj orang yang tadak akal mcm hang baca blog aku...

hang banned Address aku bukan takat dalam laptop hang,seluruh pejabat hang pun aku tak peduli...sebab takat nak jawab persoalan hang sorang yang bengap..aku buang masa pula,baik aku siapkan bahan utk pilihanraya kecil nih...so check it out,lepas nih jgn marah aku tak jawab komen hang tau...hehehe...sebab akal dok lutut...hat org tua mengaji sekolah atap buleh nilai yang mana baik,yang mana buruk...nih mengaji tinggi2 tapi kayu...hehehe...ceq minta maaf naa...bukan nak kutuk atau nk kata,tapi hakikat...hehehe

aloha2 berkata...

hang tak pula tanya aku no awat anwar yang hampa gelaq anti yahudi-anti islam-agen amerika

kawan baik yusof qradawi,sheikh takar al jabir...2 ulamak besar dunia yang tersohor dunia...semua ulamak2 dunia guna fatwa mereka utk kulih2 agama...hang takmau tanya aku pula noo..

sibuk dok tanya dia kawan baik paul,nih yang kawan baik dengan ulamak hang takmau habaq...tun sampai pi merayu minta yusof qardawi mai malaysia,apa jawapannya?selagi fitnah terhadap anwar tak di bersihkan,saya tidak akan jejak kaki ke malaysia...

tapi hujah orang macam hang...anwar tetap dengan agen yahudi...agen US,anti islam..sebab tuh aku kata hang bengap & benak...hehehe...tapi takpa la...

sebab bagi hang hujah tetap sama,anwar tetap tak layak jadi PM sebab dia agen amerika...hehehe...tuh hak hang la...

jadi mcm aku kata tadi la...klau hang nak tanya soalan gampang,aku syorkan hang tekan X kat atas sebelah kanan tuh...klau tak pun mu tekan jer Ctrl-Alt-F4 senang sebab aku pun mmg takkan jawab dah soalan hang lepas nih...

aku tak delete komen hang nih pun kira dh besar rahmat...ada kawan2 aku minta deletekan tapi aku kata,biar la orang yang baca nilai soalan dia...hehehe..

Hijat Penang @ Panjang. berkata...

Salam aloha2...amboi panjang lebaq-nya hang bersyarah dengan hantu pkr nie..lebih kurang macam ala-ala DEBAT PERDANA via blog..kesian kawan tu berbuih-buih mata, dok pikiaq nak tegakkan benang yang basah gak kott..tengok la Kabinet Baru Malaysia 2008 kat blog aku..."Reformasi..!!!"

bebas berkata...

sakan bro tibai hantu pkr,saiful bukhari dipercayai telah tukar style,kepala botak...dari sumber yang aku tahu..dia bebas ke sana sini tapi kepala botak.

macy berkata...

hantu pkr, u x sekolah ke??? akal taruh mana??? Lutut ke???

Related Posts with Thumbnails