Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Selasa, 29 Julai 2008

KAMU TETAP YB DI HATI KAMI


A'km to all.


Sejarah dicipta di Kulim malam semalam apabila hampir 20ribu rakyat Kulim Bandar Bharu turun di Dewan Chinese Recreation Center (CRC) untuk mendengar ucapan DSAI.


Ada yang terpaksa meletakkan kenderaan sehingga 5km jauhnya dan berjalan kaki ke Dewan CRC. Program yang dipengerusikan oleh YB Johari Abdul (Sg. Petani) dimulakan dengan ucapan YB Lim Su Nee (ADUN Kulim-Ketua Bahagian PKR KulimBB). Ini diikuti oleh ucapan YB Yakob Husin (ADUN Bandar Bharu-YDP PAS Kawasan KBB) dan YB Senator Zamri Yusof (Ketua Perhubungan PKR Kedah). Turut berucap Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang (DAP) YB Prof. E.Ramasamy & Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang YB Fairuz.


Kesemua mereka mengalu-alukan kesediaan DSAI untuk bertanding dalam pilihanraya kecil sebagai langkah pertama menuju Putrajaya.


Ketibaan DSAI ke Dewan CRC diberi sambutan luar dugaan. Pukulan kompang, tarian naga & india mengiringi DSAI masuk ke dewan dengan laungan gemuruh Reformasi oleh puluhan ribu rakyat yang hadir. Waktu kemuncaknya tiba apabila DSAI mengejutkan para hadirin dengan mengumumkan bahawa "Kulim hari ini mencipta sejarah dengan melahirkan bakal Perdana Menteri Malaysia ke 6..saya Anwar Ibrahim mengumumkan bertanding di Parlimen Kulim Bandar Bharu apabila kerusi ini dikosongkan nanti..'. Pengumuman mengejutkan ini disambut sorakan hebat rakyat dengan laungan takbir & reformasi oleh hadirin semua.


Gelombang kebangkitan rakyat kembali melanda. Dalam tempoh tak berapa lama, berita pengumuman tersebut tersebar keseluruh dunia melalui web TV dan internet.


Tetiba sahaja telefon saya dihujani panggilan telefon & sms yang tak hentinya sehingga saat saya menulis ini. Ramai yang bertanya mengapa saya sanggup korbankan kerusi empuk yang telah saya duduki. Jawapan saya mudah: pengorbanan saya terlalu kecil berbanding dengan masadepan rakyat & negara.


Negara memerlukan pemimpin yang boleh memacu bukan sahaja ekonomi negara.. bahkan membawa rakyat dan negara ke ketamadunan yang hebat. Pada saya, hanya Anwar Ibrahim yang mampu berbuat demikian. Ramai juga yang tanya apa habuan yang dijanjikan kepada saya..ramai yang terkejut bila saya katakan tiada apa-apa.


Saya serahkan kepada ALLAH. Rezeki datang dari ALLAH. Insya ALLAH saya yakin pengorbanan kecil saya ini tidaklah hebat berbanding pulangan yang akan diperolehi oleh rakyat dan negara. Moga ALLAH memberkati usaha-usaha kita yang tidak seberapa ini.


Ameen..


Adios.."


Coretan YB ZULKIFLI NOORDIN

Beliau Tetap YB Di Hati Rakyat

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails