Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Jumaat, 3 April 2009

SIDANG MEDIA BUKIT SELAMBAU - malaysiakini
Pagi ini telah diadakan sidang media bersama calon N25 BUKIT SELAMBAU di BILIK GERAKKAN AMK KEDAH.Sidang media tersebut juga di hadiri oleh MP BATU YB TIAN CHUA dan MP MACHANG YB SAIFUDIN NASUTION.Terdapat 3 perkara menarik telah di dedahkan ketika sidang media sebentar tadi,MP BATU telah mendedahkan ada satu risalah yang di sebarkan di sekitar BUKIT SELAMBAU memperburukkan calon N25 BUKIT SELAMBAU S.MANIKUMAR.Risalah tersebut di jumpai di KAWASAN TAMAN RIA dan di percayai telah di sebarkan ke seluruh BUKIT SELAMBAU.Jelas MP BATU lagi ini merupakan taktik jahat dan fitnah terhadap CALON PKR S.MANIKUMAR.Antara lain isi kandungan risalah tersebut menyatakan bahawa PKR telah menolak calon HENDRAF untuk di jadikan calon N 25 BUKIT SELAMBAU.MP BATU YB TIAN CHUA menjawab pertuduhan tersebut dengan menyatakan tiada cadangan rasmi daripada HENDRAF mengenai calon N 25 BUKIT SELABAU,ia di putuskan oleh PARTI KEADILAN RAKYAT.

Dalam pada itu MP BATU YB TIAN CHUA juga menyentuh mengenai perlantikkan NAJIB RAZAK sebagai PM MALAYSIA YANG KE 6.YB TIAN CHUA telah mendesak PM BARU NAJIB RAZAK supaya membebaskan ke semua tahanan ISA termasuk 5 ORANG HENDRAF yang di kini di tahan di KEM KEMUNTING ketika ini.Sudah menjadi tradisi apabila PM baru yang di lantik akan membuat tindakkan yang drastik bagi membebaskan tahanan,sebagai contoh ketika TUN MAHATHIR di lantik sebagai PM KE 4.TUN MAHATHIR telah membebaskan tahanan yang di tahan pada era 70an.Kini tugas PM yang ke 6 UNTUK MENERUSKAN TRADISI tersebut.

MP MACHANG YB SAIFUDIN turut memberi tahu wartawan bahawa pada malam ESOK ada kejutan yang bakal di lakukan ketika CERAMAH DATO SERI ANWAR IBRAHIM.Ceramah tersebut akan di adakan di DEWAN HOCK SENG SUNGAI LALANG.Sidang media berakhir pada jam 11.50tghr.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails