Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Rabu, 31 Disember 2008

SELAMAT TAHUN BARU 2009


Salam,

Just nak ucap SELAMAT TAHUN BARU 2009...Moga di berkati dan di murahkan rezeki...Tahun Baru, Azam Baru, Harapan Baru & Ketua Baru...



--Sent from my mobile device

5 ulasan:

Faizal Zakaria's Blog berkata...

Selamat Tahun Baru :-)











(( Renungkan )) Ke Mana Kita Mahu Pergi?
http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com
Forum Generasi Muda
http://Forum1Malaysia.blogspot.com
Pakatan Antara Parti Lawan Tidak Kekal
http://pro-faizal.blogspot.com

abdilah berkata...

TAHNIAH kerna mendapat Ketua AMK Penang yang BARU lagi PROFESIONAL!

Lepas ni mintak Ketua AMK Malaysia TURUN dari Jawatan sebab bukan title YB...bagi YB Nurul Izzah atau YB lain jadi Ketua AMK Malaysia...kan nak golongan profesional jadi ketua-ketua kan..???

din binjai berkata...

yusmadi ketua baru amkppg...
hanya 4 bah amk yg nyatakan pendirian kami sokong sapa saja jd kketua amkppg...depa semuanya org baru..saya hormat keputusan mereka...yg lain semua tolak yusmadi...siap nyatakan kenapa dan mengapa kami tolak yusmadi..
sam bertindak bukan sebagai ketua amk tetapi lebih sebagai SEORANG PEGUAM YG MEMBELA ANAK GUAMNYA YG JUGA SEORANG PEGUAM WALAUPUN DIA TAHU ANAK GUAMNYA TAK LAYAK, EGO, SOMBONG, ANGKUH...MACAM NI LAH PERANGAI PEGUAM..TUGASNYA MEMBELA ANAK GUAMNYA...

inikah demokrasi dalam keadilan????

din binjai berkata...

memang benar dakwaan saya, sam, dato' zahrain, pak mus dan dr mansur memang jual nama anwar ibrahim....anwar dah balas e-mel kepada ijul dan saya...ternyata anwar tak kata dia mahukan yusmadi...yg dia mahu ialah berbincang....bukan paksa amkpg terima yusmadi...semua tolak yusmadi kecuali 4 amk bah saja yg kata kalaulah itu kata anwar ibrahim kami tak kisahlah siapa ketua...depa semua budak baru..depa tak tau sam, dato'zahrin,pak mus, dr mansur dok bohong mereka...dok jual nama anwar ibrahim...

ingatlah pimpinan yg macam ini..

KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT...
JGN MENYESAL...SEKALI MELANGKAH PANTANG UNDUR...
LAWAN TETAP LAWAN..

January 4, 2009 7:42 PM


din binjai said...
inilah jawapan anwar ibrahim kepada saya dan juga ijul..

Tk. Sudah diruj kpd yb Zahrin, Sam dan pak Mus utk mendapatkan penyelsn sebaiknya
Wassalam

Anwar

emel saya kpd anwar:-

Dato Seri Anwar Ibrahim.... 1) amkppg akan terus bergolak dan berpecah dengan lebih teruk... 2) sejarah ketua pemuda p.pinang bermula dengan azman harun..akhirnya beliau kembali ke umno 3) diikuti dengan johari kassim...di ketika itu pemuda p.pg berpecah kepada 2 kumpulan. 1 orang johari kassim 1 lagi orang ghani harun...perpecahan agak teruk dengan sikap johari yang panas baran yang memaki hamun dalam mesyuarat. 4) selepas johari, rodzi mengambil alih ketua pemuda p.pg hanya sekejap....beliau mengendalikan pemuda sehingga pilihanraya 2004....keadilan kalah teruk hanya Dato' Seri Wan Azizah saja menang di permatang pauh.. 5) selepas rodzi, saya (Din Binjai) mengambil alih dalam keadaan parti yg cukup lemah...bukan mudah untuk membina semula pemuda ppg di ketika itu yg akhirnya ditukar kepada nama AMK...atas dasar semangat sayangkan parti saya teruskan perjuangan...alhamdulillah akhirnya amkppg dapat dipulihkan malah amkppg adalah di antara yg terbaik berbanding dengan negeri lain...tidak ada perpecahan langsung dalam amkppg semuanya bersatu...saya lancarkan program JEJAK FAKIR yg akhirnya menjadi trade mark amkppg hingga sekarang masih diteruskan...malah ia diikuti di negeri sembilan dan kedah...alhamdulillah...selama 3 tahun saya menerajui amkppg...
6) dr azhar pula ambik alih selepas itu..jadi calon pilihanraya 2008...beliau tewas dgn majoriti 250 undi sahaja...disinilah amkppg dilihat agak lemah..dr azhar dari segi peribadi beliau memanglah baik cuma beliau bukanlah seorang leader... 7) yb ong memangku amkppg hingga kongres 2008...isu ketua amkppg berlarutan hampir setahun... 8) yb yusmadi akhirnya dilantik oleh sam walaupun majoriti ketua amk bah menolak beliau..hanya 4 ketua amk bah yg berpendirian hanya mengikut siapa sj yg dilantik..mereka ini semua adalah amk bah yg baru wujud...tanjong, bukit gelugor, jelutong dan bukit bendera..saya rasa amat sedih kerana sam, dato' zahrin, dr mansur dan pak mus terang2 hanya menjual nama Dato' Seri Anwar Ibrahim kononnya ketua umum yg beria-ia sangat mahukan yb yusmadi..saya kecewa kerana sam dan yusmadi ini bertindak bukan sebagai seorang politik tetapi bertindak sebagai seorang peguam..biasalah seorang peguam akan membela anak guamnya walaupun beliau tahu anak guamnya memang salah, tak layak, ego, sombong,...balik pulau pun rakyat dan pendokong parti dok maki berkandar...kerana tak turun padang, ego, sombong dan bila cakap tak pernah jatuh..saya akan rakam video rintihan pengundi dan petugas parti balik pulau yg ada sampai nak ludah yusmadi...begitulah teruknya org yg bernama yusmadi...

ini emel anwar kpd ijul :-

Jazakallah Isu pimp neg; sila ruj blog Mengenai pimp amk ppg - selama ini pun agak kurang bermaya Ada juga kaitan dgn puak-puak dlm Kjaan Neg dsbnya Maka dibinc dgn sam, zahrin dan pak mus -sekadar cadgn, beri nafas baru dgn penglibatan yusmadi ahli parlmn. Namun keputus harus cara muafakat, bukan arahan atau ugutan Pimp muda juga harus hayati adab jamaah. Wassalam ------Original Message------ From: Aidi Sender: To: anwar.ib@gmail.com Sent: Jan 2, 2009 9:10 PM Subject: Isu Ketua AMKNPP Salam buat Uncle Non dan family... Maaf jika apa yang ijul nak luahkan disini agak kasar bahasanya... sebenarnya, ada sedikit luahan rasa yang tidak best nak cakap dengan u.non, tapi dah nak jumpa dan bincang dgn u.non pun susah, jadi ijul email dulu buat pertimbangan u.non. Semalam 2/1/09, amk p.pinang mngadakan perbincangan mengenai isu ketua amk ppinang bersama dato zahrain di bayan baru, turut hadir sdr Samsul ketua amk malaysia dan yb yusmadi... intro daripada Sdr sam dah sebut yg u.non nak yusmadi jugak jadi ketua amkppinang, betul ka? setiap kali semua pimpinan akan kata ini kehendak ketua umum, jadi kami ni ketua2 amk bahagian bagi cadagan dan pandangan utk kebaikan parti terus ditolak mentah2.. Majoriti ketua2 amk bahagian2 bersetuju dengan azrizal sbgai ketua amk ppinang. ijul cadangankan bagi peluang kpd azrizal (ketua amk bayan baru) utk lead disamping serapkan yusmadi sebagi naib untuk susun gerak kerja amk pp, azrizal ada kekuatan dari grassroot, yusmadi ahli fikir dan stratigis (katanya)... kombine dulu, bagi yusmadi move dulu dgn azrizal, dah ok kita tukarla.. kalau sdr sam boleh minta 6 bulan utk yusmadi lead, ijul cuma minta bg azrizal lead dulu 6 bulan, dan apakah gelaran YB itu penting untuk lead negeri? kalau mcm tu sdra Shamsul sendiri selaku ketua amk malaysia x dak gelaran YB.. patut tukar je ketua amk malaysia...(ini ijul kata dalam meeting bila dr mansor kata penting title YB)... Ijul minta u.non dapat dengar pandangan amk di bawah, ijul yakin amk ppinang akan hancur lebih teruk jika pandangan yang dibawa tadi terus ditolak,,, tetap dengan keputusan memilih yusmadi.. tanpa kompromi.. yang disebut atas permintaan @ arahan ketua umum... Kalau cadangan ketua umum adakah kami amk di bahagian tak boleh bagi pandangan yang melawan arus..? Kami menolak untuk menyusun bagi memperkuatkan parti buka untuk hancurkan parti... Percayalah.. AMK PP akan mati selepas ini, Selaku ketua AMK Bkt Mertajam ijul tegaskan bahawa AMKBM tak akan terlibat dengan AMK Negeri kerana pandangan ditolak macam tu sahaja... kami akan buat kerja sendiri di bahagian.. biarlah yg profesional dan YB2 buat kerja,,... kalau u.non nk marah dgn pandangan ini, ikutlah... 10 tahun kami buat kerja untuk keadilan, kami takan rosakan, cuma minta bagi peluang, dgr pandngan juga dari yang bawah. Ijul minta 6 bulan - 1 tahun utk azrizal lead, bersama yusmadi, utk ppinang, lepas tu nak bagi yusmadi bawak amk pp pun ikut lah.. Semoga mendapat pertimbangan demi kebaikan semua dan demi memastikan ppinang terus dibawah kerajaan PR.. Maaf jika kekasaran bahasa.. Salam buat semua.. -- Aidi Rafizul Idrus Pegawai Khas YB Law Choo Kiang Exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang aidi_rafizul@penang.gov.my 016-4362 117 Layari: http://chetokun.blogspot.com http://amkpenang.wordpress.com -- Aidi Rafizul Idrus Pegawai Khas YB Law Choo Kiang Exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang aidi_rafizul@penang.gov.my 016-4362 117 Layari: http://chetokun.blogspot.com http://amkpenang.wordpress.com

January 4, 2009 8:10 PM

bebas berkata...

apa cerita bro,lama tak update

Related Posts with Thumbnails