Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Isnin, 29 Disember 2008

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU MA'AL HIJRAH 1430

Alhamdulillah,kita masih lagi di beri peluang bernafas dalam tahun baru sambutan ma'al hijrah 1430

Dalam sambutan ma'al hijrah ini,kita di ratapi dengan pemergian Almarhum Y.T.Besar Negeri Sembilan,pemimpin yg berjiwa rakyat serta satu2nya pemimpin tertinggi negara yang tidak memperkenan pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim sewaktu Baginda Menjadi Yang Dipertua Agong dahulu.moga2 roh Baginda di cucuri rahmat dan di letakkan bersama2 orang2 yang soleh serta beriman

Banyak suka duka tatkala sewaktu tahun lalu 1429hijrah bersamaan 2008 masihi,semuanya menjadi kenangan bagi seluruh hamba Allah di muka bumi ini.

Pada tahun baru ini,kita sambut dengan penuh semangat serta kita bakal berhadapan dengan ranjau kehidupan untuk bergelut mempertahankan serta mempertingkatkan ekonomi kita dan juga negara.

Tahun baru ini juga akan menjadi detik pengharapan baru rakyat bagi mengorak langkah lebih ke hadapan dari segi semua sudut agar tidak tertinggal dalam arus kemajuan yang mendatang.moga2 apa yang di inginkan dapat di gapai dengan pertolongan Maha Esa serta mendapat keberkatannya.buat anda semua

SELAMAT MENYAMBUT MA'AL HIJRAH 1430,DENGAN HARAPAN 'BANGUN DENGAN KEKUATAN' MENEMPUH CABARAN MENDATANG.MOGA MENDAPAT PERTOLONGAN YANG ESA.AMIN--Sent from my mobile device

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails