Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Isnin, 22 Jun 2009

Mungkin Ini Sebab Tok Guru Nik Aziz Tolak 'UG' - malaysiakini

Pernahkah anda melihat atau membeli serta membaca majalah ini.. Majalah ini diterbitkan pada November 1999.. Penerbitnya adalah Purnama Gemilang Sdn Bhd yg beralamat Taman Sri Gombak Batu Caves Selangor Darul Ehsan..

Pengarangnya pula adalah A.Ahmade A,Rahman (Kalam Melayu)... Saya membelinya dan masih menyimpanya dan ia masih kekal berkeadaan baik..

Sudah 10 tahun ianya tersimpan didalam kotak.. dan ptg td semasa saya melakukan 5S dirumah saya menjumpainya semula..Apa yang menariknya tentang majalah ini ianya bukan sekadar "menyerang" DR M.. tetapi terselit satu kenyataan Dato Seri Najib Tun Razak yg perlu kita fikirkan bersama dan membuat keputusan "menolaknya" dari memimpin negara serta tidak layak utk memimpin umat Islam di negara kita...
Adakah kenyataan seperti ini mencerminkan seorang pemimpin yg beragama Islam.. sama-sama kita renungkan...Mungkin beliau sudah lupa (almaklumlah beliau ini tergolong "Melayu Mudah Lupa").. namun sejarah tidak melupakan beliau...walaupun sudah berlalu 17 tahun lamanya... dan mungkin utk selama-lamanya.. sejarah sentiasa mengingatinya...

Kemungkinan disebabkan kenyataan seperti inilah yg menyebabkan Tok Guru Nik Aziz langsung tidak memandang atau menjeling cadangan dan menentang keras cadangan "Kerajaan Perpaduan" bersama UMNO/BN..

Kepada penyokong UG... selamilah kenyataan Najib ini 17 tahun yang lalu... - apadianieIni pula adalah daripada sebuah blog Pro Umno@paklah badawi mengenai sikap atau plan [Link]


Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails