Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Khamis, 11 Disember 2008

Simpati Bertukar Benci... Alahaaii Tumiran...

tumiran mohd kasdi (sumber gambar dari blog Pink Turtle)


Sifat sombong, angkuh, ego dan mendabik dada penduduk yang dimainkn oleh TV3, media arus perdana UTAMA Mesia abad ini, untuk mencemarkan nama ADUN Bukit Antarabangsa memerangkap diri..

Sudah ada bunyi-bunyi yang membenci, jika daripada awalnya ramai bersimpati...gara-gara layanan double standard antara yg kaya dan miskin.. demand yg melampau, naik angin tak tentu pasal termasuk pada pasukan keselamatan askar dan Rela... akhirnya T.K.O pada TV3, mangsa sudah tidak lagi mendapat simpati.. yang cari glamour, terus dibenci..

Inilah realiti, jika berlebih-lebih... pastinya kebencian yang terjadi... jika mencaci mereka yg membantu, kesombongan yg patut dibalas musibah..bukan doa, tapi sebagai pengajaran..



Pasal tu aku lebih suka bersama Unit Ehsan Pulau Pinang membantu mangsa banjir yang sudah pastinya ramai org miskin yg sabar dan tahu bersyukur pada Allah s.w.t. Ini bukannya nak bersyukur tapi dengan sikap angkuh nak suruh pasukan keselamatan jadi budak suruhan angkat kotak, macam yang disitu penduduk semua cacat termasuk bini dia tidak ada langsung nak muhasabah diri dan istiqamah waktu menerima musibah.

Aku bukan tak percaya kulupsakah woi, cuma tak harap... komen wak lenteng cukup bernas dengan pelbagai sudut pandangan, aku setuju bangat komen wak. Wallahualam, lu ada otak brother glamour..lu pikirlah sendiri..



--Sent from my mobile device.

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kat situ semua orang kaya-kaya..sebab tu diorang sombong,bongkak.ada india tu maki hamun polis sebab tak bagi balik rumah dia..kang bila bagi balik rumah tetiba rumah tu runtuh nanti polis jugak yang disalahkan.aku sendiri pergi tempat tu..memang semua rata-rata salahkan kerajaan..salahkan polis,salahkan rela..kata mereka pihak 2 ini tak cekap,tak professional..yang mana menyokong kerajaan takde la salahkan kerajaan..ye tak..

nak professional macam dalam filem agaknya yang mereka mahu..dalam filem boleh la..semuanya terancang,,ni bencana namanya..kelam kabut..macamana nak kordinasikan keadaan..orang banjir kat kelantan tak kecoh pon mcm mereka

Tanpa Nama berkata...

orang2 bukit antarabangsa tu memang sombong,bongkak..mentang2 kaya pastu suka-suka hati je nak jadikan askar,rela,polis bomba jadi kuli tukang angkat2 barang..dah jelas terpampang rendahnya akhlak dan moral penduduk dan penyokong kawasan PKR ni..sama bongkak mcm pemimpinnya..
ada ke nak claim duit hotel kat kerajaan, tu yang kat kampung2 dilanda banjir tu relax je..takde pun nak claim itu claim ini..

teruknya moral dan akhlak orang2 di kawasan PKR ni..sombong,bongkak,hati busuk..
dah namanya pun bencana, sebagai ujian Allah terhadap hambanya..banyak2kan la bersabar dan berdoa..yang nak disalahkan kerajaan nak buat apa..sokong lagi PKR..haa kan dah Allah turunkan BALA..sebab apa tau..sebab pemimpin mereka main bontot..tu nasib baik Allah tak terbalikkan mereka mcm Allah terbalikkan kaum Luth..

keADILan Bayan Baru™ berkata...

salam sdr/sdri 'Tanpa Nama'...

jangan hanya pandai menuding jari kepada parti politik yg memerintah selangor mahupun kawasan terbabit,tu pun kira besaq rahmat la semua pihak datang mai tolong...

dan kawasan yang terlibat tu bukannya kawasan totok PKR..tapi totok amno-bn...dah kawasan org2 kaya,mewah mana depa nak ambek tau PR perintah ka sapa...dah susah baru nak hingaq seantero malaya...

dan jika sdr/sdri berani sngat..kenapa menyorokkan identiti sebenar..??? boh la komen sebagai pengguna ID,blog atau email yang ADA NAMA daripada 'TANPA NAMA'...

Related Posts with Thumbnails