Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Khamis, 4 September 2008

KAD ATM Punya Hal

Kali nih aku bukan nk ceta bab politik...aku nk ceta kat hampa pasal kad ATM...hampa kenai tak Kad ATM nih?klau tak kenai juga hampa kena pi mengaji kat sekolah rendah tingkat atas sama tinggi dgn pucuk daun nyok....

Ceta nih jadi 29 Ogos lepas...dh hampir sebulan aku nk guna kad ATM nih nak bawa keluar duit tapi tak dapat keluarkan...sebab aku sendiri pun tak tahu...last skali,aku pun pi komplen kat meja customer service salah sebuah bank yang aku cucuk duit tak keluar2...dia kata kat aku,kad ok...cuma klau nk,kena tukar kad baru pasal takut mesin tak bley baca...

...kad ok...cuma klau nk...kena tukar kad baru takut mesin tak bley baca...gila ka apa ayat nih?dia ingat aku sewel mcm dia juga kot?kejadian nih bukan 1 bank...dh brp bank aku g tak buleh nk withdrawal duit...
Aku nk ceta kat sini bukan apa...sekurang2nya jadi panduan pada hampa...apa ke hey nya...aku simpan duit dlm bank depa...duit tuh depa rolling buat bisnes...dapat la aku nih 2-3 % ujung tahun...tetiba kad aku dia suruh tukar,kena charge pula...

Aku bley accept klau kad tuh aku pelingkup,bg hilang atau aku rendam dalam ayaq kopi sampai tak boleh guna...nih aku simpan dalam beg duit aku...time aku pegang waktuh nk sumbat dalam lubang ATM saja...dh berapa lama aku guna kad tuh...jauh skali klau aku nk simpan kad ATM dgn passbook tuh dalam oven kek atau peti sejuk...

Yang aku marah pasal bank dh untung dari duit simpanan aku,janda timah meniaga kueh,pak leman duit hasil ke laut,maniam hasil jualan besi buruk,ah chong duit meniaga daging kat pasar pagi dan duit hampa semua...tetiba depa charge kat aku bukan takat duit kad ATM baru...tapi duit Fax...aku buka buku akaun kat branch lain...masa aku cucuk duit & komplen kat branch lain...

Alasan fax pula dia kata sign aku tak nampak dlm buku akaun aku...aku dh maklumkan,nk apa lg...aku punya ic dh bg...passbook nama aku,tuan tubuh pun ada,bahkan sign aku sama sj pada kad ATM,Passbook & lain2 termasuk la aku sign buku cheque...SEMUA SAMA

Dia kata tak nampak,jadi nk kena tgk kad aku buka akaun masa mula2 dulu...jd nk kena fax...mahu tak mahu,aku terperangkap dgn keadaan yang depa sendiri cipta untuk keuntungan periuk nasi depa...aloo kawan...fax takat sekeping A4 paper paling2 tinggi pun aku pi kat kedai buku ah cai dia ambik aku RM3.50...nih dia ambik aku sampai RM10...

Macam nih ka hampa buat keja nk untung?mentekedarah duit sampai mcm tuh skali...klau kad tuh aku sj2 buat rosak takpa...nih tak,klau kad hampa cepat rosak...maknanya tak kualiti...gagal,bab sign pula...aku ada akaun dgn bank singapore...aku sign atas 1 mesin...on time lepas aku sign masuk dalam komputer...data tuh tersimpan & boleh online tgk sign aku bila2 masa...dari segi teknologi...bank malaysia gagal!!!
Ke semua yang aku kena bayar ialah RM22,duit kad RM12+RM10 duit fax...klau hampa rasa aku silap kira...hampa tekan culculator...betoi tak RM22...Besar ker nilai tuh?

Orang yang mcm aku tadak projek juta2 mcm puak2 BN mmg la aku anggap besar...klau mcm kak jenab meniaga cucuq pisang tepi jalan...RM22 dia buleh beli tepung bukan takat nk celup pisang,siap boleh boh bedak kat pipi dia...bayangkan aku saja RM22,dalam masa sebulan berapa bank dapat kalau beratus kes mcm aku nih?silap haribulan gaji Pengurus Khidmat Pelanggan bank pun dia buleh bayar siap dgn elaun lg...apa punya turr daa kita nih...kalau ada pegawai bank yang baca...aku minta hampa pertimbangkan la bg cadangan kat bos2 hampa...klau kad tuh mmg dgn sengaja d rosakkan takpa la...ni aku dh pakai lama kad tuh..dh lusuh & krepot pun...biasa la klau rosak...takkan hampa nk ambik duit kat aku?

Aku juga sekarang sedang pertimbangkan untuk keluarkan semua jumlah duit dlm akaun tersebut untuk buka dalam akaun Al-Rajhi ke,atau mana2 bank yang tawarkan khidmat terbaik utk para pelanggan dia...awat?hampa ingat aku menulis nih menipu ka?sat hampa tgk gambar kad ATM,Passbook yang tercatat jumlah potongan & Slip depa charge kat aku


Kad Dah Buruk Macam Nih Bukan Salah Aku


Bank Potong RM 22

Sebab2 bank potong RM 22 Fax & tukar ATM Kad


Hampa Tengok la bawah skali RM 22 dia potong

Kot hampa rabun nih dia clear RM 22 dia potong

7 ulasan:

mohd berkata...

Wah, banyak betul duit hang...

Hijat Penang @ Panjang. berkata...

owang bisnez juta2,puluh2 k..banyak ler broo...takat kad ATM tu kira ikhlas la bagi bank tu kaya lakk..dah nama pon bankk...bank negara bagi line, dia bedal lah tuu...kasi pecahhh...hehehehehehehehe

Hijat Penang @ Panjang. berkata...

dan lagi satu bank2 kat mesia ni nak kena review balik depa punya polisi, sistem..nak kena terapkan cara atau ciri2 islamik dlm sistem perbankan..la ni dok nampak merapu ntah apa apa...ketidakadilan sistem,memeras wang dari peminjam,penyimpan dgn kadar bunga yg tinggi..along pun tak terok smpai tahap cipan..!!! Sistem Riba berleluasa..HARAM tu bro, HARAMM...!!!

MacyKoh berkata...

Wah, kaya kaya kaya....
Bro roti kaya satu...hehee...

Wah duit banyak tu, bahaya tunjuk orang, nanti kena kidnap susah o...hehee.

Tc..bro.

matcomot berkata...

banyaknya duittttttttt!!!!!!!
boleh la blanja kau dgn hijat mkn nasi bawai isnin ni.

buat masa sekarang yang ok OCBC dgn public bank.
atm pun 24 jam kalau ocbc.tapi dia takda meps la pulak.

aloha2 berkata...

hijat...

aku dh bgtau dlm tuh..aku tadak projek juta2 melainkan bank untuk juta2 meniaga duit kita...

macykoh

i x publish akaun no maaa...itu bank sendiri mau ingat laa..

matcomot...

hehe...aku nk pindah pi siman kat luar negara mcm pemimpin bn buat ok?gulai bawai?hehehe...jom...

Zulfadzli berkata...

woi.......... x nak ajak aku join mkn ikn bwai greng ka

Related Posts with Thumbnails