Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Jumaat, 8 Mei 2009

SIVAKUMAR KENA KURUNG - malaysiakini


Speaker DUN Perak yang digugurkan V Sivakumar berkata beliau "dikurung" dalam bilik persalinan apabila dibawa keluar dari dewan persidangan menjelang jam 3 petang semalam."Ini satu bentuk tahanan. Dia kunci pintu," katanya, sambil menyifatkan persidangan DUN Perak semalam - yang tidak diiktirafnya - sebagai "konspirasi" yang melibatkan banyak pihak.

Beliau juga menyuarakan kekesalan terhadap tindakan bentara yang tidak menurut perintahnya, sebaliknya meminta beliau keluar dewan.Menjelaskan lanjut peristiwa semalam, beliau menjelaskan bentara datang kepadanya dan berkata: "YB ADUN Tronoh, sila keluar. Arahan daripada Speaker."


p/s:Beliau bukan speaker yang digugurkan...beliau speaker yang sah sehingga sekarang yang ditarik & dipaksa keluar...apa la

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails