Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Rabu, 17 Disember 2008

CELCOM BROADBAND BERMASALAH...!!!

Salam sejahtera...

Sudah 2 minggu lebih aku tak dapat gunakan CELCOM BROADBAND 'BLACKBERRY PACKAGE' yg sepatutnya sebagai pelanggan, aku tidak harus terganggu penggunaannya.

Bayangkan penggunaan internet sudah menjadi wajib dalam urusniaga dan mencari maklumat oleh aku setiap hari.

Aku sudah melaporkan pada CARELINE CELCOM, tapi sehingga posting ini ditulis, penggunaannya amat menghampakan walaupun jaminan selepas aku melaporkan aduan ini, aku akan dihubungi oleh Bahagian Teknikal Celcom...tapi sampai sekarang, hampeh..!!!

Semua urusan sekarang, aku gunakan DIGI Akses...tapi berapa pula bil aku nanti..?Wallahualam, patutkah aku bayar bayaran tetap RM98 pakej broadband celcom..?? Aku akan bayar kalau aku boleh akses, ini aku tak dapat guna...celcom sendiri boleh semak berapa Kilo Bytes per Second (K/B) penggunaan aku dalam masa 2 minggu ini...sudah pastinya tiada..!!! Ini no. akaun Celcom aku: 90693478, betol atau tidak ada 2 aduan yang telah dibuat..???

Sudah beberapa tahun aku gunakan talian Celcom...ini la kali pertama aku tak dapat akses dgn sehampehnya...sudah ramai kawan2 aku pengguna celcom broadband juga hadapi masalah yg sama...harap celcom lebih perihatin...macam kata dalam website marhaen, ISP, CELCOM ataupun yang lain2 Broadband yang bermasalah...bukanlah INTERNET SERVICE PROVIDER tetapi INTERNET SERVICE PARIAH..!!!



--Sent from my mobile device

11 ulasan:

Hijat Panjang @ Penang. berkata...

salam bro...

pasaipa lak celcom broadband hang masalah..??? sejak dari dok shah alam sampai arini tak ok2 lagi??

apa barang punya broadband camni..?? potong ajer..gunakan yg baru punya broadband..apa?? P1 W1MAX ka yg baru tu..???

Matcomot guna maxis broadband dgn celcom broadband tak dengaq ada masalah pun..comot, hang bagitau sikit..

Tanpa Nama berkata...

matcomot ado guno 'kabel' baikk kott...pasai tu dio takdo masalah guno broadband apo punn...hehehe..mu keno tanyo dio ni aloha2..

bakaq a.k.a. ~penarik beca berkata...

Memang... Memang menyakitkan hati. Terpaksa patah balik kepada streamyx...

matcomot berkata...

aku punya dedua ok.
Cuma slow je.
Kaya tu aloha ada blackberry.
Siapa nak blackberry blh minta kat dr wahab.benih pun ada kat kebun dia.

Kahkahkah.....
Maxis dgn celcom aku cuma x pernah dpt speed hspda,walau pun aku guna pakej paling bagus.

Sakit hati juga byr celcom rm98 dan maxis rm118.
Maybe jgn guna phone modem.sb bila aku guna handphone sbg modem kat laptop ada mslh.

Tapi jika surf internet terus dr hp laju gila.

Maxis aku guna modem teloq tu.masa komen ni pun,aku guna surf direct dr hp

manjung mari berkata...

Salam Semua!!..
Brodaband aku D68 punya, skrg nikat rumah hanya boleh pakai GPRS saja.. kadang-kadang nasib baik dapat HSDPA tapi barnya langsung tak ada.. cuma kat tempat kerja di Lumut OK HSDPA laju gila, siap tiap-tiap hari boleh tengok Bahas kat Parlimen, tengok AP BN yang paling bodoh berhujah.. ptg tadi Mukhris sorang lagi yang bodo,, sia-sia Mahathir boleh anak macam tu...
Budad-budak salesmen Broadman Celcom yg ada kat Giant Manjung tu, kalau sapa aja aku nak jual Celcom memang kena basuh dgn aku, peduli apa.. sure kena, tak terjawab depa....

aloha2 berkata...

Hijat Panjang @ Penang.
Matcomot xckp apa dlm blog,tp dia sms atau call aku maki line
broadband celcom dia lembab.hang tgk tu komen dia hentam broadband yg lembab..

Tanpa nama,
Harap celcom ambil perhatian serius

Bakar a.k.a penarik beca,
Kesian saya hanya ada celcom broadband dan digi postpaid sj..

Matcomot,
Aku guna akses secara terus dari hp pn sama 0KB.tp taktau celcom faham atau tak masa aku explain kat pegawai yg terima panggilan aku tu..

Manjung mari,
Kasi tarbiah sikit yg kempen suruh daftar broadband kalau service belum dijamin terbaik.

keADILan Bayan Baru™ berkata...

salam aloha2,

aku ingat la lepaih ni hang potong ja celcom apa bala tuu...mai dok lepak2 bawah area2 komtar ni..bawak sekali laptop,blackberry..

mula minggu ni dan sampai 6-7tahun lagi...guan eng ada bagitau aku dah ADA WI-FI FREE dahh...Sunggohh..!!!

bukan yang wi-max tu... ni syarikat lain..REDtone, dah jalan operasi katanya minggu ni...

Hiao Uncle. berkata...

Celcom i ini pun kena digelar ''INTERNET SERVICE PARIAH''!!!! hahahaaa...Slow sangat.

mady berkata...

dah 2 minggu jugak saya komplen kat celcom. asyik-asyik depa dok habaq line depa ok setting saya yang tak betoi.... setuju''INTERNET SERVICE PARIAH''!!!

Azmi Taufik berkata...

Sejak Celcom "lari" dari TM ke TMI mutu perkidmatannya menurun. Dulu merudum, kerajaan suruh TM bailout dari tajudin ramli.

Bila TM dah naikkan prestasi perkhidmatan Celcom, Khazanah bawak lari ke TMI.

TMI entiti baru, gabungan beberapa entiti dari TM yang masing-masing nak tunjuk terror. Masa bawah TM dulu Group CEO TM lanyak cukup-cukup depa ni sampai prestasi naik. La ni bila dapat bebas dari TM mula la buat hal.

Tengok apa jadi pada saham TMI, dari mula-mula buka RM6.30 dah jatuh ke RM3.xx je.

Tanpa Nama berkata...

ni blog apa ni? siap ajak undi pakatan rakyat? pakatan bontot hang! ni mesti kaki jilat bontot cina dap ni...

Related Posts with Thumbnails