Sewaktu hendak membuat bendang, kerbaulah dikerah tenaganya menggalas tenggala menarik bajak. Berpeluh si kerbau berlumpur comot.

Kalau lambat dijerkah kalau malas dibelasah, birat bontot dibedal sang tuan.Kucing siam di rumah rileks saja tidur, makan, menggesel dan menggebukan bulu..

Bila padi masak dan menampakkan hasil, sang tuan membeli makanan sedap-sedap untuk si kucing siam, dipeluk diciumlah kucing siam yang semakin gedempol itu..

Kerbau kerbaulah juga..di kandang haring, makan rumput kuah lumpur dan tetap dibedal... -Kulupsakah

Layan Dulu Sih

UNDANG-UNDANG RIMBA DI CABUL BN & UMNO,RAKYAT TAK BODOH LA WEIIIII !!!!

Nak Relek Klik Kat Video Bawah

PC CM & PEMUDA PR P.PINANG

Rabu, 17 September 2008

'Dok Ghok Cetong'


Dalam peralihan kuasa ini juga kita lihat, ada beberapa insan dan individu di dalam pakatan
yang berperangai terlalu 'dok ghok cetong' tak paham & tak reti kehendak terbanyak dengan
politik sempit mereka sendiri.

Golongan ini lebih pentingkan diri sendiri daripada kemahuan rakyat marhaen
yang membuak buak agar kerajaan bertukar tangan dengan kerajaan Pakatan Rakyat
yg baru.

Aku harap korang yang ada niat mementingkan diri sendiri, akal jangan letak bawah tapak
kaki.Nak tau maksud 'dok ghok cetong' hangpa pi tanya kengkawan di terengganu.hehe, ada akal..lu pikey la sendiri..........

2 ulasan:

asidrain berkata...

hahaa...monkey tu, macam siapa...hehee.

siapa nak relax boleh join blog gila aku di http://asidrain.blogspot.com/ , sorry bro spam sekali...

Tanpa Nama berkata...

Gridley scar treatment

my page http://scarfixed.com

Related Posts with Thumbnails